WWW.JARDI.COM

EL JARDÍ AL NOVEMBRE   

 Fruiters 
 Hortalitzes 
 Interior 
 Podes 
 Plantació 

Acabada la temporada, es un bon moment per a començar a realitzar els projectes per a la propera.
 
Continueu la recollida de les fruites i fulles caigudes, es una bona forma de lluita biològica que estalviarà malalties criptogràmiques i infestacions dels insectes que les utilitzen per a fer-hi els seus nius.
 
I si el temps o permet, una ultima sega, amb un tall preferiblement alt, d´aquesta manera evitareu la proliferació de la molsa.
 
Prepareu la decoració d´hivern. Decoreu els contenidors buits amb branques d´avet o pi, jugant amb les formes i colors de diferents coníferes, la combinació amb plantes de boix, lonicera nítida i d´altres perennifolies oferirà excel·lents resultats al jardiner mes novell i inexpert.
 
A l`hivern es necessari controlar l´humitat als testos. Un reg al mes es una regla bàsica.
 
En el cas de que la meteorologia anuncies freds intensos, protegiu les parets dels contenidors. Una capa gruixuda de compost a la superfície completarà l´esmentada protecció, resguardant les arrels del intens fred hivernal.
 
Permeteu a les roses de fer les ultimes floracions i no les podeu fins que siguin marcides, si continueu regant amb moderació i el temps i acompanya, obtindreu floracions fins a principis d´hivern.
 
A partir d´ara, en els propers mesos, podrem plantar i trasplantar a conveniència.

MEDITERRANI & CONTINENTAL 

 BIBLIOTECA   LINCS JARDI   ALTRES LINCS    NOTICIES    LINUX    CONTACTE