.

PAGINA INICIAL WWW . JARDI . COM

LES HORTALITZES AL MARÇ

* A partir d´ara podeu sembrar varietats primerenques de hortalissa: col, enciam, pastanaga, rábes llargs i patates. En cas de que tornessin les glaçades, cobriu els brots amb plàstic, ràfies o cartons.

* Si planteu patates, podeu posar-les a germinar a un rebost fosc, amb poca llum, però suficient com per a veure-hi, amb una temperatura constant de 10 -12 graus.

* Podeu sembrar a terra enciam y coliflor primerenca, en caixa tomàquet primerenc i mongeta d´enrramar a les zones més càlides.

* Si no vàreu trasplantar les maduixes a la tardor, heu de fer-ho ara sense tardança, avanç de l´arribada del bon temps.

* Caldrà cuidar l´hort i les plantacions de herba i flor. Tindreu d´estovar, cavar i ventilar les terres. Col·loqueu una capa de compost ben madur sobre el terra. Arranqueu, si es necessari, les herbes silvestres.

* Fins que el terra no s´hagi escalfat una mica, no col·loqueu capes protectores sobre el sol, tant de compost poc madur, de palla o de herba. Avanç de cobrir la terra amb aquests materials, teniu d´estovar la terra y aixafar-la de nou. Aplicareu el compost completament madur en capes d´un màxim de 5 cm.

MARÇ

PATROCINA WWW . JARDI . COM

©jardi@jardi.com